View Single Post
Eski 23-12-2010, 19:40   #1
Benol Hazaroğlu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Dövme lahana

Kar yemiş lahana düdüklü tencerede Kuşbaşı doğranmış olarak haşlanır.
Süzgece alınır. Üzerinden soğuk su geçirilir.Süzdürülen lahana tekrar düdüklüye alınır.Miktarına göre 2 bağ lahana ise yarım su bardağı bulgur, 2 orta boy soğan eklenir düdüklüde tekrar pişirilir.Suyunu çok fazla koymayın.Haşlanan bu malzeme robotta çekilir.Tekrar tencereye alınır.Eğer tenceredeki malzemeniz çok katı olmuşsa su eklenir.1 çay bardağı mısır unu ve tuz eklenir pişirilir.(bu aşamada kıvamını siz tutturacaksınız tam piştiği zaman muhallebi kıvamında olacak ).Devamlı karıştıracaksınız dibi tutmayacak ve katı olmuşsa azar azar sıcak su ekleyeceksiniz.Pişirmeniz bitince yağ soğan kıyma yapacaksınız.Lahana yemeğinize kırmızı pul biberle ekleyeceksiniz.
Afiyet olsun.

(Olmadı yapamadınız Trabzon'a gelin ben size yedireyim)

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön