Sayın Meyvelitepe,
Elinizde sağlam bir dayanak olduğuna inanarak "derenin temizliği" argümanına sarılıyorsunuz. Bu konu "Ergene Nehrinin temizliği Muratlı kolu üzerinde başladı" olarak açıldı. Dikkat ederseniz "temizliği başladı" yani bir işin başlamasından bahsediyor. Dereyi nasıl temizleyelim demiyor. O iş daha önceden tartışılmış biz üyelere de başlayan temizliği tartışmak kalmış. Yani işin kendisini. Doğal olarak da ilk baştan itibaren firmanın iş yapma tarzına kaydı ve bu güne kadar da devam etti. Sayın Tatoğlo'nun yazısı ile de kapandı. Kendisi, aşağıda ki alıntıda söğlediğiniz gibi bu konuda taraf olan kişidir.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Bana bu tartışmada temel bir yanılgı var gibime geliyor.
Bu projenin insiyatifi ne doğasever, ne agaclar.net, ne de başka bir sivil toplum örgütü. İnsiyatif tamamen Muratlı Kaymakamlığında.
|
Yani kaymakamın kendisidir. Ve yine aşağıda alıntıladığım gibi de yapılan iş hakkında değerlendirmesini belirtmiştir.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tatoglu
Sayın Ensar ve Sayın Acemi Çaylak;
öncelikle projeyi yakından takip ettiğiniz için teşekkür ediyorum, ayrıca bu ilginiz bizim içinde bir geri bildirim sağlamaktadır.
sizinde belirttiğiniz gibi EM uygulamasından istenen neticeyi alamadık belki ciddiyetle uygulansa netice alınırmıydı bilmem ama, uygulayıcı firmanın daha işe başlamadan para peşine düşmesi, proje teklifinde 5 aylık bir uygulama taahhüt edilmesine rağmen bir aylık uygulama yapılması dere kenarında dozlama yapılan tanklardan alınan numunelerin PH sinin 4 ün üzerinde çıkması ve son olarak sizinde tespit ettiğiniz gibi tankların dereden toplanması muhatap firmanın ciddiyet eksikliğini göstermiştir
|
Artık bunun üstüne başka laf söylemeye gerek var mı?
Sayın Malina konuyu canlardırmak için benim son noktayı koyan yazımı anlamından kopararak alıntılayınca buraya geldik.
Sizce devam edelim mi?
Bence hiç gerek yok. Firmalar para kazanmak amacı ile kurulsa da iş yapmanın yazısız etik kuralları vardır. Ve bir işte o kurallara uyulmadığında aşağıda alıntıladığım gibi sizin de endişe duyduğunuz noktaya gelinir.
Alıntı:
EM'nin kirli su temizleme ile ilgili pek çok uygulaması var.
Özellikle Malezya'da işi epey ileriye götürmüşler. Ancak kirletilmeye devam edilen bir akarsuda kirletilme hızı ile temizlenme hızı zamana göre oranlanırsa ve kirlenmenin sürekliliği fakat temizlenmenin kesintiye uğrayacağı var sayılırsa bir kalıcılığın olamayacağı sonucuna mantık yolu ile ulaşırız.
Aksi halde olumlu bir teknolojinin başarı sağlayamadığı yönünde bir şey ortaya çıkar ki, bu da iyi olmaz.
|
Neymiş; "kirlenmenin sürekliliği fakat temizlenmenin kesintiye uğrayacağı var sayılırsa bir kalıcılığın olamayacağı sonucuna mantık yolu ile ulaşırız." Bu mantığa söz konusu firmada ulaşıp kirlenme önlenmeden bu işi yapmayalım diyebilecek yetkinliğe sahipken şu "yüzü tatlı" para yüzünden bakın ne sonuç çıktı.
Ve, "Aksi halde olumlu bir teknolojinin başarı sağlayamadığı yönünde bir şey ortaya çıkar ki, bu da iyi olmaz" endişeniz de yine "yüzü tatlı" para yüzünden gerçek oldu. Başkalarını bilmem ama ben artık EM sıcak bakmıyorum.
Devam etmeye gerçekten gerek yok. Çevre gibi çok karmaşık bir konu firmalar ile yan yana çözümlenmez. Kimin çıkarının nerede başlayıp, kimin nerede bittiği belirsizdir.
Saygılar
Ha... Bu arada,
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bayindirmevki
Ne üyeler bir araya toplansın, ne bilmem kaç bin kişi olunsun. Bunlar çözüm değil çevre kirliliğinin bir başka şekli. Binlerce insan çevreyi savunmak adına bilmem hangi firmanın sponsorluğunda dağıtılan kumanyalar ile geldikleri yer için daha önceden planlanmamış bir kalabalık baskısı oluşturarak, bağırıp, deşarj olup, çevreyi koruduk diye mutlu-mesut eve dönecek. Dönerken de ardında kirliliğini bırakacak. Dediklerimden bunlar anlaşılmışsa yok kalsın. Ben çevreci değilim.Saygılar
|
sözlerimin arkasındayım. Çevreciliği tartışmak isterseniz bir konu açın ordan devam edelim. Çevre gibi değerli bir konuyu iş yapma anlayışı tartışılan bir firmanın konusu içinde harcamıyalım.
Ayrıca,
Alıntı:
Devam edelim,
- Ortada kirli bir dere var. İnsanlar kirletmiş.
- Temizlenmesini istiyoruz.
- Temizlerken kurum ve firmalardan uzak durulacak, hiç bir ürün kullanılmayacak.
- ağaçlar.net organize ederek üyelerden gelen güç ile yapmış olacak.
- Üyeler bir araya toplanmayacak, dere kıyısına gidilip bağırış olmayacak, kumanya zaten yasak.
- Bunlar "olması gerekenler" olduğu için işin asıl fikri oluyor.
Yalnız, sahibi olduğunuz bu fikir, "uzak duralım" dediklerinizi içeriyor ama bu derenin nasıl temizleneceği konusunda bir şey içermiyor. Sizden bu fikirin arkasındaki derenin temizlenmesi bilgisini de rica ediyoruz.
|
bu alıntıda israrla üstünde durduğunuz derenin temizliğini de ki sizi çok iyi anlıyorum bu dere temizlenmeli. İçselleştirdiğiniz belli. Duygulandığımı belirteyim. Ayrı bir başlık altında yapsak? Gelin "Dereyi nasıl temizleriz" diye bir başlık açalım ve baştan yapılmayanı, yani üyeleri işe katalım.
Yine saygılar.