View Single Post
Eski 19-07-2005, 07:58   #13
Erkan Aktaşgül
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 30-06-2005
Mesajlar: 98
Bu arada ağaç ne çamı. Fıstık mı?? (Gerçi ibreleri biraz yıpranmış gibi pek anlaşılmıyor)

Ayrıca Tarık'ın dediğine katılıyorum. Dalların mümkün olduğunca gövdeye yakın yerlerden başlaması ağaca yaşlı olduğu izlenimini vermenin ilk kuralıdır bence (Tabii literati, cascade gibi bazı teknikler hariç). Yoksa sırık gibi bir gövde ağacın cılız ve genç bir fidan olduğunu belli eder hemen.

Ağacın bonsai halinin boyu hemen hemen o yanına diktiğin sırığın noktasında bitmeli bence. Yalnız hep söylüyorum, farklı tarz ve stiller istisnadır. Ama genel olarak upirght, slanting, broom gibi stiller için dediğim yükseklik geçmese iyi olur. Ağaç bu haliyle fazla uzun. Bende geçenlerde aldığım bir fıstık çamı var. Bir ara fotosunu gönderirim. Acayip uzun ama gövdenin alt taraflarında dal yoğunluğu fazla ve üst taraftan epey bir kısaltıp oraları geliştirmeye çalışacağım mesela.

Aşılama ile ilgili dokümanınız varsa bizimle paylaşırsanız sevinirim. Birkaç kez uygulamasına şahit oldum ama pek bilgim yok bu konuda..


Düzenleyen Erkan Aktaşgül : 19-07-2005 saat 08:03
Erkan Aktaşgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön