View Single Post
Eski 22-11-2010, 18:54   #7416
Emre İlhan
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi merlict Mesajı Göster
Aslında yuppi diye başlamak istiyordum ama Fahriye hanımın mesajını görünce kendimi frenledim.Evet biraz önce kipadaydık ve afrika menekşeleri tükenmek üzere, gittiğimiz mağazadaki son iki saksıyı biz aldık.

Sevincimin ana kaynağı bugün eşime 2 saksı çiçek aldırabildim.Hemde 2 afrika menekşesi.Ammada inceledi ama olsun hastalığı ona da bulaştırdığım için heyecanım yüksek.Sizden destek bekliyorum.Beni yarı yolda bırakmayın lütfen. Evimde yıllarca balkonumuzu, salonumuzu paylaştığımız çiçeklerime benden başkada ilgilenen biri daha olması için ne gerekiyorsa yapıyorum.Son atak olarak eşime menekşe yetiştirmek ve çoğaltmayı önerdim.Direnen koca çınar yumuşadı ve sevdi de.Bu hevesini kaybetmemesi için sizden ricam çoğaltma işlemini en hızlı ve sağlam nasıl yapabilir, buna destek olmanız.Önceki sayfaları ve önerileri okudum.Suya yatırmak veya direk yaprağını (dalını) toprağa yatırmak, daha hızlı olan, onu heyecanlandırıp isteğini artıracak önerilere açığım.

Mehmet
Bende menekşe çoğaltma konusunda daha yeniyim.Size kısaca söyleyeyim.3 tane yaprak edindim,sapları yapraktan 1 cm kalıcak şekilde jiletle hafif yatayca kestim ve çay bardağında suya koydum.Bol ışık alan fakat doğrudan güneş almayan bir yer seçtim onlara 2 haftada köklendiler.Sizde deneyin ekstradan bişey yapmanıza gerek kalmıyor kısacası.

Selamlar.

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön