View Single Post
Eski 20-10-2010, 09:03   #300
bahtiyar02
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Merhaba Sevgili dostlar;
Uzun zamandır yazamıyordum ama yazdıklarınızı takip ediyorum.13 dönümlük tarlamda yanmış hayvan gübresi dışında organik veya kimyasal ilaçlar dahi kullanmayan birisi olarak bu yıl ilk kez iki yıldır nadasa bıraktığımız tarlanın yaklaşık yedi dönümüne buğday dikeceğiz.İki yıl önce hasattan sonra kalan buğday saplarını (anız) tarlayı sürdürüp tamamen toprakla karışmasını sağladık. Bir acemi olarak öğrendiğim birşeyde artık çevremde bulunan çiftçilerinde üretilen tüm zehirli ilaç ve ürünleri kullanmaları.Tohumluk buğdayı zararlı böcek ve otlar için ekmeden önce ilaçladıkları.Şayet bu ilacı kullanmadığınız taktirde hem yabani otlar çoğalırmış,hemde böcekler ve diğer hayvanlar buğdaya zarar verir ayrıca ürün hasadında buğdayın renginin siyahlanacağı söylendi. Tabi ürününde az olacağı. Bunları bile bile yinede tohumluk buğdaya bahsedilen ilacı uygulatmadım. Tamamen doğal yöntemle ekilecek.Buğday belli bir boya geldiği zaman ayrıca 1-2 kez üre gübre uygulandığını öğrendim. Kesinlikle üre gübre kullanmadan toprağımda yetişecek tahılın sonuçlarını sabırsızlıkla bekleyeceğim.Bana bire bir üründe verse razıyım.İlaç veya Üre gübre kullanmamaya kesin kararlıyım.
Saygılar

Düzenleyen bahtiyar02 : 20-10-2010 saat 09:05 Neden: ekleme
bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön