View Single Post
Eski 29-08-2010, 15:41   #19
Romantik
Ağaç Dostu.
 
Romantik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2008
Şehir: ORDU
Mesajlar: 3,855
Sayın Mutlu Bey,

Birçok tropikal bitkiyi ülkemize kazandıran kişiler olarak her zaman yeniliğin simgesi olmalıyız diye düşünüyorum. İnsanlar bizlerin sayesinde artık evlerinde birçok tropikal bitkiyi yetiştirip meyve alıyorlar ( Sarı Guava, Maruçya, Granadilla, Çilek Guavası, Papaya v.b )

Bizde arkadaşlarımızın, müşterilerimizin çiçek açtıramayacağı, meyvesini göremeyeceği imkansız bitkilerden hep uzak durmuşuzdur. Mesela ( Acai Berry, Rambutan, Mangosteen ve Longan v.b )

Ama özelikle yabancı weblerde, saksıda yetişip çiçek açıp ve meyve veren bitkileri görünce bu bitkileri bizde zahmetlide olsa üretebiliriz diye düşünüyorum. Bunlardan biride Carambola, ben iyi bir bakımla bitkimden 2 yıl sonra meyve alabileceğimi düşünüyorum. Bu yıl tropikallarden azda olsa 2. Yaşlarında Surinam Cherry ve Avustralya Fırça Kirazından meyve aldım. Daha düne kadar adını, sanını bilmediğimiz bitkilerdi bunlar.

Sizin tropik e sattığınız bitkinin tropik bana durian olduğunu söylemişti bi ara. Eğer gerçekten Karambola ise tropike sattığınız bitki ya toprağında veya bitkinizin kendisinde bir sorun var. Çünkü sizin dediğiniz gibi bu kadar uzun zaman sizde kaldıysa, meyve vermesi lazımdı. Bitkinizin toprağında hastalık olabilir. Kendisi sorunlu olabilir dediğim gibi bitkiniz durian olabilir.

Romantik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön