Sn Todor
Dormansi'den anlatmak istediğiniz Dormant durum mu? Eğer buysa, üretim tekniğinden kaynaklanıyor. Saflık en önemli faktör. Eğer saf kültürlerden yola çıkmışsanız, EM1 ilk üretildiğinde, mikroorganizmalar belirli bir konsantrasyona eriştikten sonra aç kalmadan ötürü dormant hale geçiyorlar. Bu bazı mikroorganizmalara has bir özelliktir. Stres durumlarında dormant hale geçerler. Örneğin, tüberküloza neden olan mikrop da insan vücudunda yıllarca dormant hale (inaktif olarak) kalabilir. Mikroorganizmaların dormant halde geçebilmeleri doğa açısından çok önemli. Daha sonra şartlar müsait olduğunda yeniden aktif hale geçebiliyorlar.
Düzenleyen Dogasever : 22-08-2010 saat 16:08
Neden: yazım hatası
|