agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni463Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 22-08-2010, 10:19   #10
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sn Todor
Dormansi'den anlatmak istediğiniz Dormant durum mu? Eğer buysa, üretim tekniğinden kaynaklanıyor. Saflık en önemli faktör. Eğer saf kültürlerden yola çıkmışsanız, EM1 ilk üretildiğinde, mikroorganizmalar belirli bir konsantrasyona eriştikten sonra aç kalmadan ötürü dormant hale geçiyorlar. Bu bazı mikroorganizmalara has bir özelliktir. Stres durumlarında dormant hale geçerler. Örneğin, tüberküloza neden olan mikrop da insan vücudunda yıllarca dormant hale (inaktif olarak) kalabilir. Mikroorganizmaların dormant halde geçebilmeleri doğa açısından çok önemli. Daha sonra şartlar müsait olduğunda yeniden aktif hale geçebiliyorlar.


Düzenleyen Dogasever : 22-08-2010 saat 16:08 Neden: yazım hatası
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025