View Single Post
Eski 05-08-2010, 09:28   #74
Sebahattin Sargın
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Sevgili Sultanvesuat;

Sebzeleri dondurmak için uygulanan haşlama işlemi çok kısa süreli olmalıdır. Maksimum 2-4 dakika sınırını geçmemelidir. Uzun süreli haşlamalarda renk bozuklukları ve tadında değişiklikler meydana gelir.

Yeşil biberin dondurulması konusunda herhangi bir bilgim yok, anca çok kısa süreli bir haşlamadan geçirilip buzluğa atılabilir.

Domatesleri dediğiniz şeklinde içinde birazcıkta yağ ekleyerek buzdolabınızın buzluğuna atabilirsiniz. Herhangi bir bozulma ya da tadında bir değişiklik olmayacaktır...

Sevgiler

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön