Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak
Balıktan Amino Asit
Genel bir kural olarak, yüksek protein içeren materyaller, yüksek azot içeren materyallerden kompost yapıldığı veya fermente edildiği zaman elde edilir. Biz yüksek oranda azot içeren balık ekstrakları elde etmek için balık artıklarını (kırıntılarını) kullanırız. Burada Amarika’da balık emülsiyonları çok popüler. Yeniden vurgulayacak olursak, bu materyalin fermentasyonu için 1/3 oranında ham şeker veya melas kullanabiliriz. Ben kendim, sadece fiyatından dolayı değil aynı zamanda kötü balık kokusunu bertaraf ettiği için melas kullanmayı seviyorum. Ben bu balık fermentasyonuna, balık emülsiyonu içeren yaprak gübrelerinde açıkça belirgin olan kokuları engellemesi için laktik asit bakterside ekledim.
|
Burdan buyurun.
Pazardan
3 kg. balık kırıntısı al...
İçine
1 kg pekmez koy.
Kokmasın diye bir çay bardağı
laktik asit ekle (isteğe bağlı)
İşte size
enzimlerin oluşumundan sorumlular...
Amino Asitler.
Karşımlarda
oranlar önemli. Çok kullanımında bitki
yaprağa ve
sürgüne gider, meyveye
geç yatar.
(...ücretsiz...)Ağaçlar. net okuluna hoş geldiniz.)
Saygılar Acemi Usta.