Alıntı:
Beslediği keçi '' BİZİM '' ormanımıza zarar veren çobanı, o çobanın sağlıksız şartlar da hayvan beslemesine yol açan politikacıyı, o çobanın ürününü mundar edip emek hırsızlığı yapan tüccarı, kanun ve kurallar dışında tüm bunları savunan, destek veren, göz yuman tüm üçüncü kişileri de aynı kefeye koyuyor ve teröristlerle eş değer tutuyorum.
|
Bir konuda pek çok kişi farklı şeyler düşünebilir. Kabul edelim ki doğrunun daha doğrusu, yanlışın daha yanlışı vardır. Hatta, bugün doğru diye bildiğimiz, yarının affedilmez ve geri dönüşü olmayan yanlışı olabilir. Tabii ki bunun tam tersi de mümkün. Bu yüzden, bir konuda bir fikre sahip olunması gayet doğal. Ancak, gayet tartışma götürür bir konuda kendisi gibi düşünmeyenlere yafta yakıştırma davranışına sözlükte birçok karşılık bulunabilir.
Merada, otlakta veya ormanda otlatılan hayvanları sağlıksız koşullarda yetiştirilen hayvanlar olarak nitelemek de çok tartışılır. Gece'nin dediği gibi, kendi adıma ne mezbaha artığı ve GDO'lu mısır ile kapalı yerlerde beslenen hayvanlar ne de bu hayvanlardan elde edilen ürünlerin sağlıklı olmadığını düşünürüm. Bu hayvanların metabolizmaları ne mezbaha artığına ne de mısıra göredir. Bu böyle olunca, birden bire düşünmeye başladım acaba keçi yerine ahır besiciliği
vb. konularının altında yem pazarı
vb. bir şeyler mi var diye. Makro ölçekte sayılara bakıldığında çok da anlamsız gelmiyor hani
