Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AYDIN07
Baltayla o kadar küçük boyutlarda dal kesmek baya bir maharet ister sanırım, balta kullanmanın vereceği yorgunluk da cabası. Bence dal öğütmek gibi bir düşünceniz varsa balta veya kas gücü kullanma fikrini es geçin derim. İllaki bir makine lazım. Yoksa kendinizi öğütürsünüz allah korusun. balta sallarken bir bacağa **** kola denk geldi mi, kendi bahçenizde gübre olma riski var işin ucunda. Aman dikkat!! Varsın dal öğütücü biraz elektrik ya da benzin harcasın varsın. Olacak o kadar.
|
Arkadaşlar sizlerin düşücelerinize katılıyorum, yanlız Kedi Tırnağı arkadaşımızın biraz çevreci düşüncelerine kısır verimsiz katkı gibi görünen insan gücüne dayalı çalışmaların mesnetsiz olacağı için boş bir düşünsel ütopyadan ileri gitmiyeceği için onu buradan uyararak onu bu makinanın kullanarak sonuçlarını gören bir kişi olarak bilgilendirmek isterim.
Ben bu makinın kullanımından gördüğüm yararlar üzerine en küçük bahçesi olanlara bile adeta dayatmacı bir tavra girerek bu makinanın bahçelere olan faydalarını ortaya koymaya çalışmaktayım.
Arkadaşım Kedi Tırnağı toprakla uğraşan kırsal insanlarında okadar yılgınlıklar yaşanıyorki budama artıkları biryerde toplanarak yakılıyor, buna ben hep şahit olarak nerede bir yakma vakası olarak toplanan dallar görsem müdahale edip mani olmaya çalışmışımdır.
Arkadaşım Kedi Tırnağı bu makinaya sadecebir dalöğütücü gözüyle bakmamanı tavsiye ederim, bu üğütülen budama artıklarını doğa canlılarına sunulan bir ziyafet zenginliğe dönüşmektedir, atık parçaların büyüklüğü bu zenginliği zayıflatmaktadır, çünkü biz ekmeyi önce dilimliyoruz daha sonrada yudumluyoruz daha sonrada çiğneyip sindiriyoruz, öğütme işlemi küçülterek daha hız kazanarak döngü tamamlanıyor.
Bu makinanın önemine vurgu yapmak için kelimeler yetmiyor elversede sizi bu makinanın çalışmalını pratik yaparak anlatmış olsaydım sevgilerimle .