View Single Post
Eski 11-01-2007, 19:25   #30
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster

Çiftçi Broşürü
...

Gelişme döneminin sonuna doğru yeşil çelikle çoğaltma yapılabilir. Bu yeşil çelikler sisleme kasalarına dikilerek kışın sera içinde köklendirilir. Fakat bu yöntem çok az kullanılır. Odun çelikleriyle çoğaltma en kolay ve başarılı yöntemdir. Çelikler 20-25 cm uzunluğunda , 6-12 mm kalınlığında olacak şekilde hazırlanır. Bu çelikler, kışın bir önceki yılın sürgünlerinden veya dip sürgünlerinden alınır. Çelikler , 5-7.5 cm'lik kısımları toprak üstünde kalacak şekilde sisleme kasalarına veya fidanlıkta hazırlanan çelik tavalarına dikilir.
....
Çukurova Üniversitesi Tarımsal Yayım, Haberleşme,
Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü
Prof.Dr. YAŞAR GÜRGEN


Kasım Bey gördüğünüz gibi çelikten fidan yetiştirmek hiç kolay bir yöntem değil. Bu bilgiyi siz de sitenize koymuştunuz, okumuşsunuzdur.

2 yıl kaybınız olacak diye bakın. Bir de, bu sürede çelikten yetiştirdiğiniz fidan verime yatana kadar da zaten zaman geçecek..Ayrıca çelik yetiştirme için yapacağınız yatırım da var. Sisleme tavalı, ısıtmalı çelik serası kuracaksınız. Bitki sağlığı sertifikalı fidan kullanmadığınız için desteklemeyi de kaybedeceksiniz.

Ama karar sizin zaman ve param var diyorsanız neden olmasın. Sıfırdan yetiştiricilik yapmak elbette mümkün. Ancak rantabl hiç değil.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön