View Single Post
Eski 13-06-2010, 21:51   #19
seleste
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-04-2008
Geçen gün çimler kırpılmıştı. Kahverengi malzeme de gübre de yoktu. Sayın Doğasever'in kendi bahçesindeki çalışmasından esinlenerek, kesilmiş çimleri 1/20 oranında spreyledim ve 2 kat çöp torbasına yapabildiğim kadar sıkıştırdım. Eşim cumartesi günü geri kalan malzemeleri temin etmiş.

Arka bahçeye kalın naylon bir örtü sererek başlak. 1 er çuval olacak şekilde gübre ve toprak, kavak talaşı serildi. İlaveten çim biçme makinesiyle küçültülmüş bir miktar dal ve kuru yapraklar var.
Name:  Resim 168.jpg
Views: 1568
Size:  28.1 KB
Name:  Resim 169.jpg
Views: 1524
Size:  24.5 KB
Yeşil mazleme olarak çöp torbalarına sıkıştırdığım kesilmiş ve yüzde bir oranında EM spreylenmiş çimleri bulunduğu yerden çıakrdık.
Name:  Resim 170.jpg
Views: 1396
Size:  20.9 KB
Name:  Resim 171.jpg
Views: 1437
Size:  28.5 KB
Name:  Resim 172.jpg
Views: 1461
Size:  25.7 KB
Bir miktar da kırpılmış mukavva kağıdı görüyorsunuz. Bir miktar da 3-5 kilo kadar evsel organik artık var.

Hepsini tekrar karıştırdık ve yeniden birkaç kez 1/20 oranında EM Aktif fısfısladık. Yüzde 45-50 nem oranını gözümüze kestirdiğimiz zaman karıştırmayı kestik.
- yarım saatten fazla bel küreği ve tırmıkla uğraştık !-

Malzemeyi bu kez siyah kalın torbalara koyduk. Her torbaya bir bukaşi topu koyduk. Baştaki çim malzemeye de bir bukaşi topu koymuştum. Elimizdeki karışımı toplam 3 çuvala bölüştürdüğümüze göre, çuval başına 1.33 bukaşi topu ve yüzde 5 oranında sprey EM Aktif içeriyor.
Siyah torbaları eşim kalorifer dairesine dizdi. Çok yorulduğum için son bölümün fotoğrafları yok.

Sonuçları paylaşacağım.

seleste Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön