Geçen gün çimler kırpılmıştı. Kahverengi malzeme de gübre de yoktu. Sayın Doğasever'in kendi bahçesindeki çalışmasından esinlenerek, kesilmiş çimleri 1/20 oranında spreyledim ve 2 kat çöp torbasına yapabildiğim kadar sıkıştırdım. Eşim cumartesi günü geri kalan malzemeleri temin etmiş.
Arka bahçeye kalın naylon bir örtü sererek başlak. 1 er çuval olacak şekilde gübre ve toprak, kavak talaşı serildi. İlaveten çim biçme makinesiyle küçültülmüş bir miktar dal ve kuru yapraklar var.

Yeşil mazleme olarak çöp torbalarına sıkıştırdığım kesilmiş ve yüzde bir oranında EM spreylenmiş çimleri bulunduğu yerden çıakrdık.

Bir miktar da kırpılmış mukavva kağıdı görüyorsunuz. Bir miktar da 3-5 kilo kadar evsel organik artık var.
Hepsini tekrar karıştırdık ve yeniden birkaç kez 1/20 oranında EM Aktif fısfısladık. Yüzde 45-50 nem oranını gözümüze kestirdiğimiz zaman karıştırmayı kestik.
- yarım saatten fazla bel küreği ve tırmıkla uğraştık !-
Malzemeyi bu kez siyah kalın torbalara koyduk. Her torbaya bir bukaşi topu koyduk. Baştaki çim malzemeye de bir bukaşi topu koymuştum. Elimizdeki karışımı toplam 3 çuvala bölüştürdüğümüze göre,
çuval başına 1.33 bukaşi topu ve yüzde 5 oranında sprey EM Aktif içeriyor.
Siyah torbaları eşim kalorifer dairesine dizdi. Çok yorulduğum için son bölümün fotoğrafları yok.
Sonuçları paylaşacağım.