View Single Post
Eski 11-06-2010, 15:03   #32
ayazkentli
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Fatma ablacığım, yeğeniniz mustafa ile 4-5 yıldan beri tanışıyoruz. Geçenlerde iş yerime geldiğin'de, o'na kozak gezimizden bahsetmiştim, o sohbet'te akraba olduğunuzu öğrenmiştim. Muhtarlıkta görevli olduğu için, Mustafa ile ay'da en az bir kez muhakkak görüşüyoruz.

2 günden beri, bir işyerime, bir kermeste'ki panellere koşturup durduğumdan, fırsatını bulup çığırtma yemeğinin tarifini verememiştim. Aslında, forum'un -mutfak- bölümün'e ya'da -el ile yemekten vazgeçemediklerimiz- bölümüne'mi yazsam diye, biraz kararsız kalınca buraya yazmaya karar verdim.

Bazı tv kanalları, Bergama-Çandarlı-Dikili-Ayvalık'a, tv programı yapmaya geldiklerin'de ve'ya gazetelerin'de -gezi- yazıları yazmak için gelen, özellikle gurme gazetecilerin ziyaretlerinden sonra, köşelerinde sıkça tanıttığı bu yemek için genellikle -görüntü olarak şakşuka'ya benziyor ama tadı çok farklı- diye bahsettiklerini, izlemiş ya'da okumuş olanlar vardır.

Benim gibi, patlıcan ile yapılan hiç bir yemeği, böreği sevmeyen ve yemeğen birine dahi, patlıcanı sevdirmiş yegane yemek olan ve patlıcan-biber-domates-sarımsak dörtlüsü ile hazırlanan bir YAZ yemeğidir, çığırtma.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön