Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen
Bu sayfada şunu yapabilir miyim? Örnek verirsem iyi anlatırım.
Örnek:
Menemen Belen Köyün'den Ahmet Karcı, bu yıl yetiştirdiği kabaklarında EMA kullandı. Başka kimyasal zehir kullanmadı. A. Karcı İzmir/ Çiğli pazarında, şu nolu tezgahında satış yapmaktadır.
|
Halil bey, bence bu türden bile olsa, arayan tüketiciyi doğru bir yerlere yönlendirebilecek kadar iyi tanıyorsak o üretici, burada yapılmak istenen işin ruhuna ters düşmez bana kalırsa.
Ben açıkcası Ankara için bunu bilmek isterim. Ankarada hiç bir semp pazarında bu kadar masum ürününü geitirip de direk pazara sokabilecek bir üratici olabileceğini sanmıyorum. Halden geçmeyen hiç bir şey pazara giremiyor benim bildiğim; keza İstanbulda da özel pazarla dışında da böyledir.
Ben haftaiçi Zonguldak Ereğlisinde yaşıyorum. Burada o kadar şanslıyım ki, her pazara köylü direk gelip bahçesinde ne kada rçıktıysa o kadarını satabiliyor, direk aracısız. İstersem kapıma getiriyor, sütten marula kadar. Gidiyorum, görüyorum ve biliyorum evinin arkasında yetiştiriyor ürününü; gidip sütü kendim alıyorum, görüyorum ki ineği evinin alt katında ve otladığı yer evinin az ilerisindeki çayırlar. Buralar şanslı, büyük şehirdekiler napsın?