Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 28-04-2010, 17:49   #1589
bloodflower
Ağaç Dostu

bloodflower's Avatar

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Sayın blackpearl,

Bunlar da sizin işinize yarayabilir:

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Uçlardan kuruyabilir, ama kurumayabilirde. Fakat dert etmenin anlamı yok. Seneye gövdesinden tekrar çiçek sapı oluşturabilir. Phalaenopsislerin çiçeklenmelerini uyarmak için 17-18°C sıcaklıkta tutlmaları gerekir. Eğer sıcaklığı 22 ve üzerinde tutarsanız bu uyur gözlerden, Keiki tabir edilen yavru bir bitkinin geliştiğini görebilirsiniz, bu tür gelişmeyi uyartmak için sitokinin türü ( örneğin, benziladenin) bir hormonun bu uyur gözler üzerine uygulanması gerekir. Promalin adıyla zirai ilaç bayiilerinde satılıyor ( benziladenin + gibberelik asit). 10mg/l benzil adenin yeterli olur.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Yine de ben şimdiye dek bu uygulamadan hep veya büyük oranda çiçek filizi inflorescence aldım. bu konuda bir istatiksilksel çalışmanız oldu ise paylaşmanızı dilerdim
Başka bir konudan alıntı da:

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Sayın beonedge,

çiçeğin sapını keseli ne kadar oldu? tekrar çiçeklenmesi 1-2 ay sürebilir.
ancak sap eski bir çiçek sapı ise gözleri örten yaprakçıklar beyazlamış kurumuş ise pek de çiçeklenmiyecek demek. bu bağlamda bitkiyi az biraz olsun dinlendirmek adına kesin derip dipden.
sayın epikurean,
diğer orkidlere e karşın phal.ler pek kayda değer bir dinlenme zamanı gereksinimi duymaz gibiler ise de yazın sıcak havalarda gündüz sıcaklıklarının 20 oC düşmiyecek şartı ile dışarda gölge bir yerde Asla yaz güneşine maruz bırakmayın ) tutmanız sonbahara yeniden çiçeklenmesini tetikliyecektir. dışarı çıkartmak şu bağlamda önemli gece gündüz farkları bare en fazla 2-4 oC olabiliyor. evlerde daha konstant sıcaklıklarda çiçeklenmeyi tetiklemek zor gibi görünüyor.
Saygılar.

bloodflower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön