View Single Post
Eski 21-04-2010, 11:30   #259
pasham
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-04-2010
Şehir: ist
Mesajlar: 19
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm Mesajı Göster
Kesilmesi iyidir. Sütü daha erken almaya çalışın.

Zaman zaman özellikle havalar ısındığında 1 fincan kadar sütü ayırırım; oda sıcağında bekletip, akşama cezvede kaynatırım; kesilip kesilmediğini anlamak için. Kesilmiyorsa bir daha oradan süt almam. Kesilmemesi için çamaşır suyu dahil pek çok şey katılıyor; dikkat etmek gerekiyor.
sütün kesilmemesi konusunda sütçülerin çamaşır suyu kullandığını hiç duymadım. Havaların sıcak olduğu zamanlarda sütçü sütün için bildiğimiz soda katar. bu sodanın sağlığa hiç bir zararı yoktur. (Suda eritilip içildiği için diyorum)

geçen perşembe hava çok sıcaktı ve bizim yaklaşık 100 kilo sütümüz çökme durumuna geldi bizde eve getirip peynir yaptık ve afiyetle yedik.

şimdi ise sütü buzdolabı içinde soğutarak dağıtmaya başladık.
umarım bir daha bu problemle karşılaşmayız.

birde sütün çökmesi bozuk manasına gelmez. sütün çökmesi bir nevi fermante olması yani bildiğimiz mayalaşma olmasıdır. önemli olan bu çöken sütü değerlendirmemizdir. Bizler çökelek dediğimiz şekilde yaparız ister şekerle karıştırıp tatlı gibi isterde tuzla karıştırıp peynir gibi tüketiriz.
isterseniz çökmeye başlayan sütü peynir mayasıda kullanarak peynir yapabilirsiniz. saygılarımla

pasham Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön