View Single Post
Eski 11-04-2010, 15:34   #254
pasham
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-04-2010
Süte su katılma olayı hakkında kısa bir bilgi :

süt üretim işini 2008 yılı mayıs ayından eylül ayına kadar yaklaşık 5 ay severek yaptım. Bu süre zarfında çevremdeki insanlara süt satmaktan evde bazen yoğurt mayalamaya süt bulamaz oldum. Annem sütleri süzerek şişeledikten sonra evden kalma bir alışkanlıkla kovanın içindeki yağ ve süt kalıntılarını çok az bir su ile çalkalayıp şişeye koyardı. sonradan bu yaptığının yanlış olduğuna karar verdi ve bu suyu bile koymayı bıraktı. ( bu su miktarı bir çay bardağı kadar ya vardır ya yoktur).
sütün içine su katılması süte bir zarar vermez aslında.(su temiz ise) ancak siz müşterinize su kattığınızı belirtir iseniz sorun yok. sorun ise müşteri süt parası verip 5 lt süt içinde 1 lt su almak istemez, katılacaksada kendi katar suyu.
ben arıcılık ilede uğraşıyorum ki bu arıcılıktada aynıdır.
Üretilen balda şeker var ise neden müşteri bala okadar para versin gider reçel alır.
ancak siz şekerli bal diye söylerseniz bence yine sorun yok.

şuana kadar süte su katan sütçü görmedim sadece duydum. Şuan 3 ayrı yerden süt alıp satıyorum ve maalesef her yerden süt güvenilipte alınamıyor.

su katan **** yağını alan insanları duyunca insan üzülüyor. Dinimizcede mahsurlu etik olarakta.

pasham Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön