View Single Post
Eski 01-04-2010, 23:00   #582
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Pervane çiçekli Yaseminin çiçeklerinin 4-5 katı büyüklüğünde, kokusu ondan daha güzel diyebilirim. Aynı Çan Sarmaşığı gibi alttan 1,5-2 metre kadarı kel, yaprağı bile yok, fakat üst kısmı çok yoğun çiçeklendi. Geçen yıl geldiğinde çiçek açmayınca üstten budamıştım, budadığım yerlerden bir çok yeni dallar çıkmıştı. Geldiğinde de dallanma yukarıdan başlıyordu, boyu 1,5 metre kadardı, belki daha kısa boylusu alınıp, tepe budaması yapılırsa daha aşağıdan dallanması sağlanabilir. Şimdi boyu çok uzadı, pergolayı sarmaya başladı. Diğer türlerle yanyana dikilmesi çok hoş olur diye düşünüyorum. En erken ve bol çiçeklenen bu tür olacaktır, diğerleri de sırayla gelirse, hemen her mevsim çiçekli olurlar. Ben bunu ayrı diktim ama dibine ponpon çiçekli asma gülü diktim. Onun da boyu henüz kısa ama hızlı gelişen bir tür olduğundan bu yaz sarar diye düşünüyorum.

Snowman den geçen yıl almıştım, şimdi elinde var mıdır bilmiyorum. İnternetten fotoğraflarına bakınca doğrusu bu kadar güzel görünmemişti gözüme.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön