agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni11463Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-04-2010, 00:00   #1
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Pervane çiçekli Yaseminin çiçeklerinin 4-5 katı büyüklüğünde, kokusu ondan daha güzel diyebilirim. Aynı Çan Sarmaşığı gibi alttan 1,5-2 metre kadarı kel, yaprağı bile yok, fakat üst kısmı çok yoğun çiçeklendi. Geçen yıl geldiğinde çiçek açmayınca üstten budamıştım, budadığım yerlerden bir çok yeni dallar çıkmıştı. Geldiğinde de dallanma yukarıdan başlıyordu, boyu 1,5 metre kadardı, belki daha kısa boylusu alınıp, tepe budaması yapılırsa daha aşağıdan dallanması sağlanabilir. Şimdi boyu çok uzadı, pergolayı sarmaya başladı. Diğer türlerle yanyana dikilmesi çok hoş olur diye düşünüyorum. En erken ve bol çiçeklenen bu tür olacaktır, diğerleri de sırayla gelirse, hemen her mevsim çiçekli olurlar. Ben bunu ayrı diktim ama dibine ponpon çiçekli asma gülü diktim. Onun da boyu henüz kısa ama hızlı gelişen bir tür olduğundan bu yaz sarar diye düşünüyorum.

Snowman den geçen yıl almıştım, şimdi elinde var mıdır bilmiyorum. İnternetten fotoğraflarına bakınca doğrusu bu kadar güzel görünmemişti gözüme.

Emine Akman beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2010, 19:07   #2
Ağaç Dostu

S Güngör's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster

Snowman den geçen yıl almıştım, şimdi elinde var mıdır bilmiyorum. İnternetten fotoğraflarına bakınca doğrusu bu kadar güzel görünmemişti gözüme.
Bu bitkiden edinmek istiyorum. Eminönünde yasemin sandığım çok dikkatli incelemediğim bir bitki vardı. Bir daha bakacam eğer clematis armandii ise hemen alıcam çünkü yasemin bizim oralarda yetişemiyor...

S Güngör Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2010, 09:15   #3
Ağaç Dostu

uzman16's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2007
Galeri: 119
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Pervane çiçekli Yaseminin çiçeklerinin 4-5 katı büyüklüğünde, kokusu ondan daha güzel diyebilirim. Aynı Çan Sarmaşığı gibi alttan 1,5-2 metre kadarı kel, yaprağı bile yok, fakat üst kısmı çok yoğun çiçeklendi. Geçen yıl geldiğinde çiçek açmayınca üstten budamıştım, budadığım yerlerden bir çok yeni dallar çıkmıştı. Geldiğinde de dallanma yukarıdan başlıyordu, boyu 1,5 metre kadardı, belki daha kısa boylusu alınıp, tepe budaması yapılırsa daha aşağıdan dallanması sağlanabilir. Şimdi boyu çok uzadı, pergolayı sarmaya başladı. Diğer türlerle yanyana dikilmesi çok hoş olur diye düşünüyorum. En erken ve bol çiçeklenen bu tür olacaktır, diğerleri de sırayla gelirse, hemen her mevsim çiçekli olurlar. Ben bunu ayrı diktim ama dibine ponpon çiçekli asma gülü diktim. Onun da boyu henüz kısa ama hızlı gelişen bir tür olduğundan bu yaz sarar diye düşünüyorum.

Çiçeklenmesi ne kadar sürecek biliyor musunuz?

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2010, 17:43   #4
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 Mesajı Göster
Çiçeklenmesi ne kadar sürecek biliyor musunuz?
Sevgili Uzman bilmiyorum ama gözlemleyip paylaşacağım. Şu anda çiçeklerinde hiç bozulma yok, yaprak görünmüyor çiçeğinden.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025