View Single Post
Eski 01-04-2010, 00:04   #234
hatayuk
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-03-2010
Şehir: londra
Mesajlar: 14
Yogurt mayalarken dikat edeceginiz bazi puf noktalar.

1- sut kaynarken mutlaka tahta kasikla karistirinki yogurdunuz sulanmasin.

2- sutu mayalarken yine tahta kasik kullanin.

3- bir kilo sut icin 2 veya uc kasik yogurtla mayalarsaniz iki saat icinde yogurdunuz tutar, iki saat sonra mutlaka sogumasi icin dolaba koyun.

4- sut mayalandigini gordukten sonra 4 kat kagit halu uzerine koyun ve ogle dolaba koyun. ertesi gun kagit havluyu yogurdun uzerinden kaldirin cope atin. bu kagit mendil yogurdun icinde kalan fazla suyu emecek boylelikle yogurdunuz eksimiyecektir.

hatayuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön