View Single Post
Eski 19-03-2010, 09:05   #196
backyard
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
bilgi için teşekkürler

dün eşimin annesine sordum "nolcak bu yoğurt kaynana" diye

onlar da "aaa olur öle şeyler, keşke kesilseydi de peynir yapsaydın" dediler ve bir tencerede su kaynattıktan sonra, içine mayaladığımız süt/yoğurt tenceresini oturtmamızı ve beklememizi söylediler

biz de eve dönüp denileni yaptık, sıcak suya oturtup, sardık sarmaladık

sabah tadına baktım, sütlükten çoktan çıkmış olan "şey" hafiften yoğurt tadını almaya başlamıştı
yine sıcak suya oturttum tenceremi
bakalım akşama neyle karşılaşıcam
gerçi artık yoğurt çorbası ya da ayran yapabilirim

bu arada yoğurdun mayasının tutmadığını söylediğimde, olsun "uynuk" yaparsın dediler.
ne olduğunu sordum, böreklerde harç olarak kullanılabilen bekletilmiş süte denirmiş, boşnaklar öyle dermiş. (uynuk yerine uyluk aratınca google'a, kemikten başka bir şey çıkmıyo)

gerçekten de tadı kaymakımsı, yoğurdumsu bir şeydi ilk başta

"bir gün bir süt mayaladım hayatım değişti" gibi bir şey oldu bu yazı )

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön