View Single Post
Eski 18-03-2010, 08:27   #194
backyard
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
dün ilk yoğurt deneyimimizi yaşadık
sonuç: süt kişiliğini yitirmiş, yoğurt desen yoğurt da değil bişi çıktı ortaya
süt olarak, burada güvendiğimiz yerel bir firmanın poşet olarak satılan sütünü kullandık (herkes bu sütten yoğurt yapıldığını söyledi)
2 kaşık yoğurtla mayaladık (sütle incelttik azıcık)
Yalnız sütü kaynatmadık sadece hep söylenen "parmak yakmayacak" ısı ölçüsüne kadar ısıttık
sardık sarmaladık
4 saat geçti ı-ıh
14 saat geçti ı-ıhh
sanırım çorbaya çevireceğim elimdekini

acaba kaynatıp sonra soğumaya mı bırakmamız lazımdı?
ya da biraz daha mı ısıtmalıydık?
uf

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön