View Single Post
Eski 25-02-2010, 20:47   #82
seratblyz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 117
Wink

Merhabalar arkadaşlar,
Karadut ve Akdut türlerinin yetiştirilmesi ile ilgili bilgi almak istiyorum. Forumdan ve diğer internet sitelerinden takip ettiğim kadarıyla "Dut" en iyi olarak çelik ile verimli çoğalma sağlıyor. Çelik alımı da ilkbaharda toprağa su yürümeden birkaç hafta önce yapılıyor. (Yaklaşık Mart ayı ortası ve sonuna doğru) Hem fidanı üretme hem de yetiştirme konusunda, çelik zamanı, sulama, gübreleme ve ışık miktarı bakımından bilgiye ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim, ben de yeni şeyler öğrendikçe eklerim, dut hakkında bir veritabanı oluşturmaya çalışırız.

Bir de bu konuya ilgilenme nedenimi belirten özel durumumu bildireyim;


Bizim köyümüzde de asırlık dut ağaçları var (karadut). Çok verimliler ve çok iyi meyve veriyorlar. Onlardan çelik almak istiyorum. Fakat Eskişehir'in bir köyündeyim ve iklimi biraz karasal, toprak çok su göremiyor. Bu durumda nasıl bir metot izlemeliyim nasıl bir gübreleme yapmalıyım? Teşekkür ederim şimdiden

Bir de duyduğuma göre köyümüzde yetiştirmeye çalışan birçok kişi dutu yetiştirememişler, fakat sadece bir kişi yetiştirebilmiş o da çelik almış ve at gübresi ile dikmiş fidanı. Bilmiyorum bilimsel açıdan hakikatı var mıdır... At gübresinde özellikle dut yetiştirme açısından özel organik materyal bulunuyor mudur?

seratblyz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön