View Single Post
Eski 20-02-2010, 21:31   #85
dermo
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-04-2009
Thumbs up Okudum,araştırdım ve denemeye başladım

Merhaba arkadaşlar; bir süredir koınuyu takip ediyorum ve biraz araştırma yaptım. Öncelikle klasik ışık kaynakları (ampul,florasan,mh lamp, na mh lamp..) yüksek enerji tüketimi yapıyor ve verimleri düşük. Ledler de bu durum tam aksine. Yalnız dikkat etmeli piyasa da eskisi gibi tek bir tip led yok. Klasik ledlerin yanı sıra 0.5w,1w ve 3w lık power led denilen ledler var. Bunların dalga boyları kataloglarda yazıyor ağırlıkla mavi ve az miktarda kırmızı led biraraya konularak bitki büyütme ışığı olarak kullanılıyor. Led growing light diye aratırsanız özellikle Amerika da üretilmiş ürünleri görebilirsiniz. Yani kullanıcılar tarafından tercih edilen bir çok ürün var ve sıfır gün ışığında ve izole bir ortamda bitkiyi tek başına yetiştirebiliyor. Bir de şerit şeklinde olan smd ledler var bunlar power ledlerden daha yüksek verimli ve daha ekonomik fakat renklerin dalga boyu hakkında bir açıklama bulunmuyor. Şerit smd ledleri denemek için Karaköy den mavi,kırmızı ve günışığı olanlardan aldım bunları karışık şekilde yerleştirdim ve henüz bu gün ilk defa çalıştırdım. Bakalım ne olacak ?

dermo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön