View Single Post
Eski 13-02-2010, 14:25   #710
ninina84
Ağaç Dostu

ninina84's Avatar

Giriş Tarihi: 01-12-2008
Merhaba arkadaşlar. Benim yılbaşı çiçeğimin de bir kökü çiçek açtıktan sonra tamamen kırmızıya dönüp maalesef öldü. Neden olduğunu anlayamadım. Toplam 4 saksı her saksıda da 3-4 kök yılbaşı çiçağim var. Saksılardan biri yazın bahçede aşırı güneş almayacak yerde diğerleriyse evin içinde nispeten gölge bir yerdeydi. İstanbul'a gelince hepsini güneye bakan kapalı balkonuma aldım. Bahçede yaşamış olanda başta hiçbir değişiklik olmadı. Ama çiçeklendikten sonra bir kök tamamen kırmızı-bordoya döndü ve öldü. Diğerlerinde hiçbir problem yok.
Evde tuttuklarımın yapraklarında hemen renk değişimi oldu. Balkonda yazın evin içinde olduğundan daha kuvvetli güneş aldıkları için yandıklarını düşünüp gölge biryere aldım. Haftalarca çiçek açtılar. Hiçbir tomurcuğu da açmadan dökülmedi. Ancak çiçeklenme döneminde ve sonrasında bu kızarıklıklar artmaya devam etti. Kızaran yaprağın üstünde kalan yapraklarda buruşmalar da oldu. Köklerini kontrol ettim orda da bir problem yok. Güneş almadıkları halde sorunun devam etmesi bir tür hastalık olabileceğini düşündürdü bana.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler

ninina84 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön