Işık,Saksı,Toprak Hataları......
Merhabalar,
Sn Nevin52
Bu gün resim gelmese ezbere cevap yazacaktım yazdıklarınıza. Sn Triple mütavezilik göstermiş. Söylediklerine katılıyorum. Teşhisler dogru. Ben de keskin cümlelerle yazayım. Resim resim
söylemeyeceğim. Hangisi nedir anlayacaksınız.
1. Ortam 28 derece gecede çok düşmez, bu ısıda beslemek ancak hergün sulamayla olur.
Toprakları nemli olacak her gün sulanacak. (Hergün sulayacak gibi az az).(Bilinenin aksine siz gece sulayın. Bu uyarıyı başkaları dinlemesin)
2. Işık yetersiz. Camın önüne taşıyalım. Bu mevsimde direk güneş ışığı arasanızda yok.
(Önüne kagıt koyabilirsiniz.)
3. O saksılarda çok geç açar. Saksıları değiştirin. O saksılarda 1 metre kılıç bile olur. Yazın sardunya ekersiniz.
4. Sn. Triple ın dediği gibi torf olmayan saksılardaki topraklar menekşeye olmaz. Toprakları
torf olmayanları acil değiştirin. Korkmayın bozulmazlar.(Zaten kötü durumdalar)
5. Altındaki tabaklarda kesinlikle su olmasın.(İleride bu konuda yazacagım. Tabakla rutubetlendirme)
6. Menekşeleriniz çelikten büyüme diye düşünüyorum. Anca yaşıyorlar. Satın alınmış olsalar çoktan ölürlerdi.
7. Saksıları değiştirirken bahçe topragı olanların köklerine ve saksının dibindeki topragın durumuna bakıp, durumu anlayacaksınız.
8. Değişimden sonra sarkık yaprakları alın çelikleyin, onlar toparlamaz. Bazılarında 5-6 yaprak koparacaksınız.(Elinize alınca anlayacaksınız, boynu bükükler, sapı koyuları da(su tutanlar) suya da değil direkt çöpe atabilirsiniz).
Saygılar
|