Konu: Mezeler
View Single Post
Eski 17-12-2009, 01:27   #70
Kaan903
Ağaçsever
 
Kaan903's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-12-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hakan KINACI Mesajı Göster
Bende dayanamayıp patlıcan ile yapılan ama ismini bilmiyorum.
Tarifi şöyle ;
Patlıcanı közlüyorsunuz sıcak sıcak bıçakla yarıyorsunuz ve içine bir kaç küçük parça tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri koyuyorsunuz ve patlıcanı kapatıyorsunuz bir kaç dakika bekledikten sonra içindekiler eriyor.
Palıcanın içindekilerin eridiğine kanaat getirdiğinizde bir tabağa öylece koyum servis yapıyorsunuz.
Afiyet olsun,
Bunu yemenin en güzel yönüde kaşıkla yemek patlıcanın kabuğunu sıyırarak yemek daha lezzetli oluyor.

Tabii közlenmiş patlıcanın salatası ve gözlemesi de yapılıyor ancak bunu tadı biraz daha farklı olduğu için bunu yazdım.
Tereyağı ve kaşar peyniri yerine tam yağlı beyaz peynir enfes olur, tavsiye ederim.

Kaan903 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön