Hurmalarım kurudu galiba
makinam Ankara'da olduğu için fotograflarını çekemiyorum ancak anlatabilirim. Bazılarını sıcak suda çok tutmuş olmamdan sanırım diğerlerine göre daha koyu renk oldular. ben de bu koyulardan başladım yemeye. Her gün bir iki derken bir kaç tanesinin iyice kuruduğunu görmek nasip olacak. Araya bayram girip de Ankara'ya gitmiş olmasam onlar da kalmazdı ya...
Dışları iyice kurudu. Hafif donuk bir turuncu oldular. İyice buruştular. Isırınca içleri yumuşacık. içleri balla mı desem, katı pekmezle mi gibi desem, dolu dolu ve hamur yumuaşlığında, tupturuncu. Hiç bir şeye benzemiyor, ne incire ne üzüme, bilemedim. MArmelat dolu içleri sanki.
Bu haliyle saklarsam küflenebilir, çok dayanmaz gibi geldi bana. Korkuyorum bozulacak diye o yüzden bozulmadan yiyeyim diyorum

Yoksa ben yemek için bahane mi arıyorum

Nasıl saklamalıyız? Sanki kuru incirin içi bundan daha mı kuru? Değil. Acaba bu haliyle saklanabilir mi?