Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şahin05
Sayın orijin , yukarda tam belli olması için manolyamın kırık ve yaralı yerini resmettim ama , genede tutmama ihtimaline karşın yedek 2 tane manolya gene diktim , ne olur ne olmaz eger tutmazsa öbürleri teselli olur. Sedirin cinsini söyleyebilmek için ibrelerini yakından çektim , sizce bu ne sediri acaba, verdiğiniz cevablara teşekkürler.(Sedirin bu konuda yeri yok ama , manolyanın yerine geçtiği için , mecburen burada resmettim)
|
Hah! Şimdi anlaşıldı.
O bir Himalaya sediri.
Ağaçlarınızın yerleri, görünen koşullar içerisinde en iyi. Samsun Atatürk Heykeli çevresindeki Manolyalar türünün en yaşlı sayılabilecek ağaçlarından sayılır. Onlardan da anlaşılabileceği gibi çok abartılı bir gövde çapı oluşmuyor. Yani yola ve duvara zarar verebilecek kadar yakın değil.
Sedir için, İel77 haklı görünüyor.
Himalayanın da en büyüğünün yaklaşık 40-50 metre boy, 2-3 metre çap yapabileceği biliniyor. Yani , duvara uzaklığı 100-150 cm olsa yeter. Oysa sizinki sanırım 100 cm kadar.
Eh!. Sedir o çapa gelinceye kadar, kim öle, kim kala? Sonra bu verilen rakamlar rekor sayılabilecek boyutlar. Bence, sizin sediriniz için yarattığınız ortam, onun en fazla 80-90 cm.lik bir çapa ulaşmasına izin verebilir. Değil mi ama?

Bu da, ne duvar ne de yol için bir sorun oluşturmaz.
Güle güle büyütün. Gönlünüzü ferah tutun.