Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz
Konu gerçekten güzel. Henüz az ama güzel fotoğraflar eklenmiş, umarım çok fotoğraf gelir. İki fotoğrafta ahşapların geçmişten anıları var, anılar da ahşaba güzellik katıyor. Ayrıca hayatın içinden ahşap,emek ve ekmekli fotoğraf da çok anlamlı.
Karadeniz'de eskiden bir ağacın uç kısmından alınıp, iki al arasında yuvarlatılarak döndürülen basit bir alet kullanılırmış; görevi el mikseri gibiymiş, ayran karıştırmak için kullanılırmış. Bunları bir teyzeden duymuştum, belki bu yarışma vesilesi ile fotoğrafını da gönderen olur
|
Merhabalar...
Bahsettiğiniz aletin adı gudaldır. Yöresel olarak Kudal olarak da değişebilmekte olup kuymak yapımında kullanılır. Yöresel olarak bu yemeğin adı da Hoşmeri veya Guymak olarak değişebilmektedir. Guymağa en bilindik adıyla mıhlama diyebiliriz. Ancak mıhlama ismi Kastamonu ve civar bölgesinde patates ve yumurta ile yapılan bir yemeğe de verilmektedir.
Bilgilerinize...