View Single Post
Eski 17-10-2009, 14:42   #50
ahmet salih
Ağaç Dostu
 
ahmet salih's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 252
[QUOTE=orijin;509692]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmet salih Mesajı Göster
Sn; Orijin konuyla ilgili yazıları sırasıyla kopyalıyorum.

Sayın ahmet salih;
Birazcık kırıldığımı ve o günkü yazımı da o ruh haliyle yazdığımı inkar etmemeliyim!
Neden mi?
Sayın isolet' e cevap niteliğinide yazdığım o iddiama karşılık, siz kimi muhatap almışsınız? Beni mi? Hayır! Alıntı benden, yanıt sayın isolet' e!
Yenilebildiğini iddia eden benim.
Ama siz; ''sayın orijin, bu bilgilendirmeniz hatalı'' diye, beni uyarmanızı beklenirken, sayın isolet' e, ''aman haa, siz ona buna kulak asmayın!'' dercesine bir ifade ile yazmışsınız, yazınızı..

Çekirdeklerinin zehirli olabileceği bilgisini, bende önemsiyorum. Çünkü okuduğumuPorsuk meyveleri zehirli değildir! Yapraklarının zehirli olduğu da, iddia edilir..
z birçok yerde ''meyveleri dışında herşeyinin'' zehirli olabilceği, iddia ediliyor.
Sayın bari de kesin bir ifade kullanmıyor ''Çekirdekleri de zehirliymiş! Diyor, hiçbirimiz ''Zehirlidir!''diyemeyiz. Zira elimizde yeterli veri yok. Benim okuduğum sadece bir gazete haberi. O da yapraklarının zehirli olduğu ile ilgili. ''İngiltere' de biri, 400 tane yaprak yiyerek intihar etmiş.'' O kadar.
Sayın ahmet salih;
Benden özür dilemenizi büyük bir erdem olarak algılıyor, şayet bende sizi kırdıysam özür diliyorum.
Saygılarımla.
Sayın Orijin, yanlış anlamaları düzeltmiş olduk, teşekkür ederim. yazdıklarınızın aksine yapraklarının ve çekirdeğinin çok zehirli olduğuna dair bilimsel kanıtlar mevcut.Yapılan diğer bir çalışmada Taxus baccata
(Porsuk)’nın tohumlarını yiyen bir kişide kol ve bacaklarda kasılmalar, koma hali
ve ölüm meydana gelmiştir. Hatta bu bitkiyi yiyerek zehirlenen hayvanın etinin
yenilmesi dahi zehirlenmelere sebep olmuştur (Avalos and Maibach, 1999).
sablon.sdu.edu.tr/fakulteler/orman/.../2006_1_8_HYILMAZ.pdf . daha bir kaç yabancı ve yerli bilimsel yayın buldum.Beni asıl rahatsız eden durum,benim zehirli olabileceğine dair uyarı yazımdan sonra verdiğiniz cevap.(Porsuk meyveleri zehirli değildir! Yapraklarının zehirli olduğu da, iddia edilir.) Ağaçlarnet genel anlamda ciddi ve güvenilir bir site olarak kabul görüyor,sade bir vatandaş olarak sizin yazınızdan:Bu kırmızı çok sevimli görünen meyvelerin çok masum olduğu,çocuklarımıza bile gönül rahatlığı ile yedirebileceğimiz anlamı çıkıyor. Sizin yazınızı okuyan bir annenin çocuklarına (hiç bir uyarıda bulunmadan)bunların yenebileceğini söylemesi ve hatta kendisinin yemesi beklenen sonuçtur. çocukların çekirdekleri yeme olasılığı yüksektir.(en azından ben öyleydim kesin tadına bakardım). benim uyarı yazımdan sonra ,böyle ölümcül sonuçlar doğurabilecek bir konuda daha temkinli yazmanızın daha doğru olacağını düşünüyorum. kaldı ki, bu bilimsel kanıtlar olmasa bile ,zehirli olabileceği şüphesi varsa ,insanların zarar görmemesi için konu netleşinceye kadar zehirli olduğunu kabul etmenin daha doğru ve mantıklı bir yaklaşım olacağı kanaatindeyim..Olmamış meyveleri hakkında bilimsel bir kanıt bulamadım, ancak yukarıda ifade etmeye çalıştığım mantık çerçevesinde ,bilimsel bir kanıt sunuluncaya kadar , Ben zehirli olduğunu kabul ediyorum.saygılarımla.


Düzenleyen ahmet salih : 17-10-2009 saat 15:37 Neden: link
ahmet salih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön