![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
[QUOTE=orijin;509692] Alıntı:
(Porsuk)’nın tohumlarını yiyen bir kişide kol ve bacaklarda kasılmalar, koma hali ve ölüm meydana gelmiştir. Hatta bu bitkiyi yiyerek zehirlenen hayvanın etinin yenilmesi dahi zehirlenmelere sebep olmuştur (Avalos and Maibach, 1999).sablon.sdu.edu.tr/fakulteler/orman/.../2006_1_8_HYILMAZ.pdf . daha bir kaç yabancı ve yerli bilimsel yayın buldum.Beni asıl rahatsız eden durum,benim zehirli olabileceğine dair uyarı yazımdan sonra verdiğiniz cevap.(Porsuk meyveleri zehirli değildir! Yapraklarının zehirli olduğu da, iddia edilir.) Ağaçlarnet genel anlamda ciddi ve güvenilir bir site olarak kabul görüyor,sade bir vatandaş olarak sizin yazınızdan:Bu kırmızı çok sevimli görünen meyvelerin çok masum olduğu,çocuklarımıza bile gönül rahatlığı ile yedirebileceğimiz anlamı çıkıyor. Sizin yazınızı okuyan bir annenin çocuklarına (hiç bir uyarıda bulunmadan)bunların yenebileceğini söylemesi ve hatta kendisinin yemesi beklenen sonuçtur. çocukların çekirdekleri yeme olasılığı yüksektir.(en azından ben öyleydim kesin tadına bakardım). benim uyarı yazımdan sonra ,böyle ölümcül sonuçlar doğurabilecek bir konuda daha temkinli yazmanızın daha doğru olacağını düşünüyorum. kaldı ki, bu bilimsel kanıtlar olmasa bile ,zehirli olabileceği şüphesi varsa ,insanların zarar görmemesi için konu netleşinceye kadar zehirli olduğunu kabul etmenin daha doğru ve mantıklı bir yaklaşım olacağı kanaatindeyim..Olmamış meyveleri hakkında bilimsel bir kanıt bulamadım, ancak yukarıda ifade etmeye çalıştığım mantık çerçevesinde ,bilimsel bir kanıt sunuluncaya kadar , Ben zehirli olduğunu kabul ediyorum.saygılarımla. Düzenleyen ahmet salih : 17-10-2009 saat 15:37 Neden: link |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|