Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi msafak
sn selim
Bu yaz oldukça çok domates fidesi ektim. Bundan kısaca bahsetmek istiyorum. Hatam olabilir hiç olmazsa gelecek dönemde usulüne uygun dikim yapayım.
Toprağı gerektiği kadar gübre ile karıştırdım , farklı olarak yaklaşık 30 cm yüksekliğinde 10 mt uzunlığında, sanırım yastık tabir edilen tümsek oluşturdum. Bu tümseklerin üzerine u şeklinde galvaniz tel ile sabitlediğim damla sulama (ru 40) borularını yerleştirdim. Bunun üzeine de, siyah ve kalın naylon örtü serdim ve uygun yerlerinden toprağa sabitledim. Fotoğrafları ekledim.
Bu yaz, bu teknikle, domates toplamaya yetişemedik. (biraz abartı yaptım) Koltuk almayı bilmediğimden **** yanlış bildiğimden gelişen alt dallarını çıkardım.
Gerçekten çok verim aldık. Ancak, fidelerin sırık cinsi olmasına rağmen boylerı 1 mt den fazla uzamadı.
Sorularım :
-Gelecek sezon ayni yere bu şekilde dikim yapmam doğrumudur?
-Her gün saat 20.00 de düzenli olarak sulama yaptık. bu uygulamaya devam etmelimiyizr? (çiçek döneminde de)
-Toprağı naylon ile kaplamak uygun bir yöntemmidir?
teşekkürler.
|
Doğru bir sistem kurmuşsunuz. Tebrikler.
1. Gelecek sezon bahçenizde başka bir bölgede bu sistemi kurmanız daha iyi olacaktır. Devamlı aynı yere aynı ürünü diker/ekerseniz toprak fakirleşiyor. Ama bu sene domates fidelediğiniz yere başak bir sebze fideleyebilirsiniz. Organik tarımda buna dikkat edilmektedir.
2. Çiçeğe kadar olan dönemde ve çiçekler meyveye dönüştükten sonra düzenli ve yeterli sulama iyi olur. Ama çiçeklenme döneminde çok su verirseniz (hergün çok olabilir.) çiçekler meyveye dönmeden dökülebilir.
3. Toprağı naylonla kaplamanız iyi olmuş. Hem yabancı otlardan kurtulursunuz hem de topragı sıcak tutarsınız ki domates kökleri bundan hoşlanacaktır. Zaten aldığınız verimden belli.
Bol hasatlar