![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
sn selim Bu yaz oldukça çok domates fidesi ektim. Bundan kısaca bahsetmek istiyorum. Hatam olabilir hiç olmazsa gelecek dönemde usulüne uygun dikim yapayım. Toprağı gerektiği kadar gübre ile karıştırdım , farklı olarak yaklaşık 30 cm yüksekliğinde 10 mt uzunlığında, sanırım yastık tabir edilen tümsek oluşturdum. Bu tümseklerin üzerine u şeklinde galvaniz tel ile sabitlediğim damla sulama (ru 40) borularını yerleştirdim. Bunun üzeine de, siyah ve kalın naylon örtü serdim ve uygun yerlerinden toprağa sabitledim. Fotoğrafları ekledim. Bu yaz, bu teknikle, domates toplamaya yetişemedik. (biraz abartı yaptım) Koltuk almayı bilmediğimden **** yanlış bildiğimden gelişen alt dallarını çıkardım. Gerçekten çok verim aldık. Ancak, fidelerin sırık cinsi olmasına rağmen boylerı 1 mt den fazla uzamadı. Sorularım : -Gelecek sezon ayni yere bu şekilde dikim yapmam doğrumudur? -Her gün saat 20.00 de düzenli olarak sulama yaptık. bu uygulamaya devam etmelimiyizr? (çiçek döneminde de) -Toprağı naylon ile kaplamak uygun bir yöntemmidir? teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|