View Single Post
Eski 03-10-2009, 22:27   #492
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Yer elması mı?

Hani buralarda şak şak dediğimiz baş parmak kadar yamuk yumuk bir şey o olmalı.

Hiç elmaya benziyor mu Allah aşkına, kim koymuş adını?

Öyle damak tadı falan anlamam tatsız tutsuz bir şey, hem kilosu kaça ki su parasını kurtarmaz.

Onun yerine yer fıstığı dikiniz efendim.

Bir kilo kavrulmamış fıstık alınız, iki üç parmak derine iki üç tane dikiniz bir araya.
Çiçek açınca üstüne patatesteki gibi toprak atınız.

Alın size bir çuval fıstık.

Kurutunuz, ister sade yiyiniz ki daha iyimiş, ister tuzlayıp kavurunuz...

İsterseniz bala bulayıp sonra susama bulayıp bir fırına veriniz*, her gün bir avuç yediniz mi gerisini sormayın gari.


* Yalnız bunu ben pek beremiyorum bir yerlerde eksiğim var gibi.
Hali Bey,
yer fıstığını da mutlaka deneyeceğim ,teşekkürler.
Tabi kavrulmamış fıstığı bulabilirsem

Ama ondan daha önemlisi ayçiçeği...

Ayçiçeği için de önerilerinizi alalım, püf noktaları nedir?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön