View Single Post
Eski 13-09-2009, 17:22   #26
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maviperi Mesajı Göster
Sayın Mine Pakkaner,gardenyam ölüyor sanırımlimon tuzlu su,domates rendesi,hafif gölgeli yer,npk gübre,çiçekcoşturan,yapraklarına fısfıs,ortam nemi en son olarakta saçıkıbrıs verdim ama kurtamadım sanırımyaprakları sararıp dökülüyordu.Şimdi ise kalan yaprakları ve yeni çıkan yaprakları uçlardan kahverengiye dönüşmeye başladı.Dallarının birçok yerinden yeni patlatlar verdi ama çok açık sarı renkteler.Bir yerde yanlış yaptım ama nerede bilemiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Çok teşekkür ederim.Saygılarımla...
Maviperi ben ne diyeyim şimdi Limontuzlu suyu niye verdiniz, çok fazla alkalilik sorunu mu vardı? Domates rendesini niye kullandığınızı bile bilmiyorum. Acaba asitlik mi artsın istediniz, ama bu durumda organik maddenin bozunurken ne gibi etkisi olur? Üstelik limon tuzu da vermiştiniz. Bunlar bitkide fitotoksite dediğimiz problemi yaratabilir. Saçıkıbrıs ta demir eksikliğini düzeltmemiş sanırım. Bu arada NPK içeren gübreleri de vermişsiniz.

Şİmdi önce bitkiyi rahat bırakalım. Saksısını kaynatılıp soğutulmuş ssuyla yıkayacaksınız. Yani saksıyı bu suyla sulayın, alttan akıp gitsin, 5- 6 kez bu işlemi yapın. ( Bir iki saat içinde işlem tamamlanır) Son sulamada suya oksijenli su da katın. Ev yapımı ilaçlar kısmında tarifi bulacaksınız. BU aktivatör görevi de yapacak. Sonra bitkiyi budayın. İki sulama arasında toprağın kurumasına izin verin. Yarı gölge bir alanda dinlenmeye bırakın.

Umarım gardenyanızı kaybetmezsiniz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön