View Single Post
Eski 11-09-2009, 00:29   #350
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Sanırım bunların hepsi aynı çeşit ama toprak ve anaç farklılığı , iklim farklılığı tadı da etkiliyor. Örneğin malatya da genelde sarı mahlep üzerine aşılıdır kirazlar ve kıraç ve çok su görmediği için tad ve kalite artıyor. Kuş kirazına aşılananlar ise uzun ağaçlar ve daha küçük meyveler şeklinde oluyordu.

Keşke olanağım olsaydı da analog makinamla Malatya da çektiğim (1975-80 arası) kiraz fotoğraflarını paylaşabilseydim. Neyse. Kolay gelsin.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön