View Single Post
Eski 06-11-2006, 22:40   #198
albiza
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-09-2005
Benim bir düşencemde de senin söylediğin tarz da sadece üstte yapraklanmayı sağlamaktı.Bunun la ilgili bir örnek bile bulmuştum resimlerimden.
hedera2.jpg
Bunu yapmaktı.
Aslına bakarsan bonsaireef,bu boşluklar yoktu.Budama ile boyunu kısalttığım zaman aradaki kuru dalları çıkarttıktan sonra oluştu bu boşluklar.Gövde kalınlaşması ile birlikte zamanla bunlar kapanacaktır.Ama dediğin gibi sert,geniş kendirden yapılmış ipler ile bağlanırsa boşluklar daha kısa sürede kapanacaktır.Bu tarz ipler bulur bulmaz uygulayacağım ve sizinlede paylaşacağım.Hatta buna benzer bir çalışma yapmıştım.Kerria japonica-Kanarya Gülü fidanımın çoklu gövdesini birbirine örmüş ve gövdenin birbirine kaynaşmasını kolayaylaştırmak için bant şeklindeki bezle sarmıştım.Bezi dallanmanın başlamasını istediğim yerde bitirerek sürgün vermeye engel olmasın istemiştim.Bezle sarmadan önceki resmini yüklüyorum.Kırmızı ile çizilen yere kadar 2 cm genişiliğindeki bezle sarmıştım.Böylece toprağın hemen üzerindeki gövde aralarındaki boşluğuda kapatmış oldum.
kanarya Gülü.jpg

albiza Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön