agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Yarım Kalmış Bonsailer
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-11-2006, 23:40   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-09-2005
Benim bir düşencemde de senin söylediğin tarz da sadece üstte yapraklanmayı sağlamaktı.Bunun la ilgili bir örnek bile bulmuştum resimlerimden.
hedera2.jpg
Bunu yapmaktı.
Aslına bakarsan bonsaireef,bu boşluklar yoktu.Budama ile boyunu kısalttığım zaman aradaki kuru dalları çıkarttıktan sonra oluştu bu boşluklar.Gövde kalınlaşması ile birlikte zamanla bunlar kapanacaktır.Ama dediğin gibi sert,geniş kendirden yapılmış ipler ile bağlanırsa boşluklar daha kısa sürede kapanacaktır.Bu tarz ipler bulur bulmaz uygulayacağım ve sizinlede paylaşacağım.Hatta buna benzer bir çalışma yapmıştım.Kerria japonica-Kanarya Gülü fidanımın çoklu gövdesini birbirine örmüş ve gövdenin birbirine kaynaşmasını kolayaylaştırmak için bant şeklindeki bezle sarmıştım.Bezi dallanmanın başlamasını istediğim yerde bitirerek sürgün vermeye engel olmasın istemiştim.Bezle sarmadan önceki resmini yüklüyorum.Kırmızı ile çizilen yere kadar 2 cm genişiliğindeki bezle sarmıştım.Böylece toprağın hemen üzerindeki gövde aralarındaki boşluğuda kapatmış oldum.
kanarya Gülü.jpg

albiza Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025