View Single Post
Eski 07-09-2009, 22:25   #130
Halil Önen
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
SİLAH (Hayır mı? Şer mi?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
...mermiden kime ne hayır gelmiş ki .
Hoş geldiniz Sn.Berduray, sizi bekliyordum, şu yukarıdaki yazınızdan dolayı.

Uçana kaçana atan bir avcı olduğumu bile bile gelmişsiniz ve '' burada kaldım'' demişsiniz.

Ben sizi ürkütmesini iyi bilirim.

Ne demişsiniz efendim, mermi...yani silah...(yani tüfek, avcı için).

Hadi diyelim ki, bilim ve teknolojinin ürünü olan silah 'hayır'ın eline değil de 'şer' in eline düşmüş olsun ve otokontrolden çıkmış, otomatiği atmış olsun, ve hatta ipin ucu dünyanın öbür ucunda 'şer'in elinde olsun, nasıl bir gümbütü seyredilir bir bakalım.

Şimdi burada kast edilen mermi yani silah, bir magandanın elinde ise sonuna kadar karşıyımdır ve kesinlikle üstüme alınmam.

Zaten sokakta, çarşıda, pazarda kahvede belinde tüfek ile bir avcı göremezsiniz. Onu ava gider ya da gelirken görürsünüz ki tüfeği kılfında omuzunda asılı, başı önde bir az mahçup görürsünüz.

Burada kast edilen mermi yani silah, ŞAVAŞ ise, ve bu iki büyük paylaşım savaşı ise elbette insana hayır değil şer getirmiştir ki tüm haksız savaşlara karşıdır bu yürek.

Burada kast edilen mermi yani silah SAVAŞ ise ve bu 'HAKLI' bir savaş ise; ve VATAN ise söz konusu olan; ve orduları dağıtılmış, tersanelerine girilmiş ise; işte o zaman hayır mı şer dinlemem alırım elime mermimi, tüfeğimi, gerisi zaten teferruattır...

Yaşanmışlığımız vardır zaten yakın tarihimizde, Maraş'ın KAHRAMAN lığında, Antep' in GAZİ liğinde, Ege' nin KIZAN lığında EFE liğinde...

Ve 60 bin avcı da mücahit değil midir 'O' zaman...

Bilirim, tanırım sizi, bunu kast etmezsiniz, benim gibi yaparsınız sizde, bizde, hepimizde...

İşte o zaman mermi yani SİLAH şer değil, hayır getirmez mi?

Saygılar/rastgele

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön