View Single Post
Eski 02-09-2009, 05:07   #59
finduk52
Ağaç Dostu
 
finduk52's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-08-2009
Şehir: Hollanda
Mesajlar: 627
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alicee Mesajı Göster
Melevcen **** melocan kavurması

Karadenize özgü bir yemektir.
Melocan dikenli bir bitkinin en uç kısmıdır(Doğal olarak yetişir).
Toplanan melocanlar kısa bir süre haşlanır.
Sıvı yağ konulup,soğanla birlikte kavrulur.
İsteğe göre, üzerine yumurta da kırılır.

Merak eden arkadaşlar için melocan
http://farm1.static.flickr.com/132/4...ad2f1f20cf.jpg
Ne güzel anlatmışşın , yıllar sonra bu sene doya doya yiyebildim melocanı .
Ben melocanın tadını mantara benzetiyorum hani onu andırıyor et istemeyen başlı başına etin yerini alabilen bir ot .Tıpkı mantar gibi .
Ellerine sağlık .

Kaldriğin de bizim oralarda turşusu yapılır .
Bizde geniş kızartma tavasında hafif mısır unu eklenip (eklemeden de oluyor )sıvıyağda börek gibi alt üst edilerek kızartılır .
Yiyen herkesin hoşuna gider .

Kara lahanadan ise çeşitli yemeklerimiz vardır sarma dışında pirinçlisini (aynı ıspanak gibi) , kara kavurmasını ,bulgurlu diplesini , kepirlisini , turşusunu ve daha birçok çeşidini pişiririz .

finduk52 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön