View Single Post
Eski 01-09-2009, 13:11   #6
gece
Ağaç Dostu

gece's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2007
ucuz etin yahnisi

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Kanolanın doğrudan rakibi ayçiçeği.

Ve rakibini daha ilk savaşta yenmeyi başardı bana göre.

Trakyada artık ayçiçeği ekilen yerlerde kanola var.Marketlerin yağ bölümlerinde bu değişimi rahatlıkla görmek mümkün.

Üretim çok olunca ucuzluk olacak ucuzluk olunca halk kanola yağı alacak.

Bu arada kanolanın nektarı da bol olduğu için Trakyada çoğu kovanlar kanola balı ile doldu.

Arıcılar bayram ediyor.
Ayçiçeği ile rekabetini biliyorum, zeytinyağını örnekleyişimin bir nedeni ülkemizde hakettiği önemi vermeyişimize işaret etmekti.

Bir nedeni de, ayçiçek tohumluğunun da büyük çoğunlukla ithal olup, GDO riski nedeniyle, 'iyisi bu' diyerek, önermenin içimden gelmemesi, bir öteki ise zeytinyağının geçmişinin daha köklü oluşu, daha lezzetli oluşu, kızartma konusunda doğal fren işlevi vs. gibi sebeplerdir.

Ehveni şer yerine, nefis zeytinyağını örneklemek daha doğru bence.

Tabii ki başarı kazanacaktır, hep iyiler kazanmaz, ancak ben filmin sonuna bakarım.

Benim endişem lokantalar, yemekhaneler gibi kalitenin ön planda değil, en son planda düşünüldüğü, toplumsal olarak yemek yenen yerler aslında. Oraları kontrol imkanı yok ve çocuklar, gençler, çalışanlar eli bağlı tüketici konumunda.

Haklısınız "ucuz etin yahnisi..."

Evet bir Trakyalı olarak atmosferin rengini bile değiştirip sararttığına şahidim. Bir başka açıdan daha sararıp soluyor benim ve Spartaküs'ün doğduğu topraklar.

"Bal" konusunda ise keşke canola yerine 'tatlı yiyip, tatlı konuşsaydık' diyorum.

gece
Ucuzluk yüzünden GDO'ya teslim olmayan, olmayacak forum kişisi!

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön