View Single Post
Eski 31-08-2009, 21:41   #3
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,671
Yemeklerimizi GDO'lasak da mı yağlasak, GDO'lamasak da mı yağlasak

Karınca70'in alıntıladığı yazı, canola (kanola'dan daha doğru gibi)'nın yemeklik yağ olarak kullanımına odaklanmış.

Canola, forumumuzun başka bir köşesinde ise daha geniş incelenmişti.

Oraya yazdığım yazıdaki düşüncelerim değişmedi.

Hem böylece yerli yağ üretimi için harcanan, on yıllara varan çabanın, canola gibi ithal ve tohumluğu her daim ithal olmak zorunda olan bir ürün ile sonuçlanmasındaki açmazdan da kurtulmuş oluyorum.

Biliyorsunuz, zeytinyağı, tamamen yerli, fiyat düzeyi itibariyle de daha uzun süre öyle olmak zorunda. Tek sıkıntı rafine edilmesinde, o sıkıntı da zaten canolada misli misli mevcut. Ki zeytinyağının mis gibi sızması var, ben canolanın sızmasını duymadım. Duyacağımı da hiç sanmıyorum.

Sonuç olarak; bir kez daha, ben almam, alana da mani olmam, diyorum.


gece
GDO, Lab. bitkisi yerine, doğal bitkiden elde edilen yağı tercih eden,
ya da Yağcı'da inmeyip yola devam eden forum kişisi.

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön