Konu: Reçeller
View Single Post
Eski 28-08-2009, 16:20   #129
M.Sema
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Kuru Kayısı Reçeli ( Kireç kullanılarak)

Gene nesillerden beri gelen bir reçel tarifimi sizlerle paylaşıyorum.
Orta boy, içi yumuşak olmayan kuru kayısıalr seçilir.
Ayrı bir yerde 2 kepçe sönmüş 1-2 litre suya konulup ezilir, durulunca ( kireçler altta kalsın ) suyu kepçe ile tencereye alınır.
Kayısılar bu karışımda 5-6 saat bekletilir.
Bu süre geçince kireçli sudan çıkarılarak iyice yıkanır.
1 kg kayısıya 2 kg şeker ve 2 litre su eklenir ve kaynatılır.
Reçel olmaya yakın beyazlatılmış badem eklenir yarım saat de birlikte kaynar.
Sonra reçelin altı kapatılır sıcakken kavanozlara konulur.
Afiyet olsun.

Eklenen Resimler
 
M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön