agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni48Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-08-2009, 16:20   #1
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Kuru Kayısı Reçeli ( Kireç kullanılarak)

Gene nesillerden beri gelen bir reçel tarifimi sizlerle paylaşıyorum.
Orta boy, içi yumuşak olmayan kuru kayısıalr seçilir.
Ayrı bir yerde 2 kepçe sönmüş 1-2 litre suya konulup ezilir, durulunca ( kireçler altta kalsın ) suyu kepçe ile tencereye alınır.
Kayısılar bu karışımda 5-6 saat bekletilir.
Bu süre geçince kireçli sudan çıkarılarak iyice yıkanır.
1 kg kayısıya 2 kg şeker ve 2 litre su eklenir ve kaynatılır.
Reçel olmaya yakın beyazlatılmış badem eklenir yarım saat de birlikte kaynar.
Sonra reçelin altı kapatılır sıcakken kavanozlara konulur.
Afiyet olsun.

Eklenen Resimler
 
M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2009, 16:54   #2
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
biraz geç ama ....eline sağlık....kayısı zamanı

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025