![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Kuru Kayısı Reçeli ( Kireç kullanılarak)
Gene nesillerden beri gelen bir reçel tarifimi sizlerle paylaşıyorum. Orta boy, içi yumuşak olmayan kuru kayısıalr seçilir. Ayrı bir yerde 2 kepçe sönmüş 1-2 litre suya konulup ezilir, durulunca ( kireçler altta kalsın ) suyu kepçe ile tencereye alınır. Kayısılar bu karışımda 5-6 saat bekletilir. Bu süre geçince kireçli sudan çıkarılarak iyice yıkanır. 1 kg kayısıya 2 kg şeker ve 2 litre su eklenir ve kaynatılır. Reçel olmaya yakın beyazlatılmış badem eklenir yarım saat de birlikte kaynar. Sonra reçelin altı kapatılır sıcakken kavanozlara konulur. Afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
|
biraz geç ama ....eline sağlık....kayısı zamanı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|