Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oğuz alper
Külleme ile ilgili Halil Beyin önemli notu 1129 nolu mesajından alıntılı ( Not: Bionem 3 gün arayla 10 defa sadece yapraktan uygulanmış ve başarılı olmuştur.)
1 hafta içerisinde Ağaç yetiştiriciliği ile ilgili video görüntüleri hazırlattırıyorum .
Üreticilerimiz bu video yu izlediğinde Halil Bey in canavar diye tabir ettiği ve gerçekten çifçilerin muzdarip olduğu bu hastalığın yaşayış tarzı bulaşması ve ilaçlama haricinde üreticilerimize düşen görevleri ;
Canlı görsel şekilde anlatan eğitim videosunu da siz tüm ağaçlar .net üyelerimize sunacağım.
Bu sunum bize neyle savaştığımızı öğrenmemize ve nasıl mücadele etmemize görsel anlatımla destek olacaktır. Herkese sevgiler
|
Bak bu çok harika olur.
Bu külleme denen hastalığın nasıl bu kadar hızlı ve yoğun yayıldığını çok merak ediyorum.
Külleme ve Mildiyo (pronos) her yıl olan bir hastalık değil.
Yıllar içinde az görülsede normal ilaçlamalarla önlenebiliyor.
Ancak bazı dönemlerde, örneğin bundan beş yıl önçe de bu yıl gibi çok yoğun bir saldırısı olmuştu.
İşte üreticiyi aldatan, yanıltan, çaresiz bırakan bu. Tam bir pusu uzmanı.
Şimdi yine beş, altı yıl pek görünmüyecek. Kendisini unutturacak. Belki güç toplayacak. Yine gafil avlayacak biliyorum.
Mildiyo, fungal (mantar)
Külleme,fugus (mantar) hastalıkları.
Bionem ve ROA bu hastalıklar için kotlanmış ilaçlar. Çok yoğun saldırılarda bile etkili olması gerekiyor.
Yani üç gün ara ile on defa değil de, normal ilaçlama periyotlarıda da etkili olması gerekiyor.
Bir yerler de yanlış yapıyor olabiliriz.
Gelecek yıl Sn.Oğuz bey' den bir ya da iki dönüm için ( tabii başarısızlık durumunda maliyeti karşılaması şartı ile-zaten o da 1,5 ya da 2 bin lira eder)
onun da denetiminde bir uygulama önereceğim.
Eğer başarılı olursa heykel işine de bi bakarız artık.
Saygılar.