Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir
Sn. omar,
Eğer önerilenden daha az kullandı iseniz başka bir sebep de arayabiliriz, zira ürünün uzun salınımlı gübre olduğu yazıyor. Öte yandan, sezonda bir sefer kullanılması gereken bir gübre galiba bu. Siz en son ne zaman gübrelemiştiniz gardenyanızı? Belki de uygulama sıklığına uymamışsınızdır.
Eğer gardenyanızda zararlı, akar vb. yok ise ve sorunun aşırı miktarda gübreleme olduğunu düşünüyorsanız saksınızın harcından o yavaş salınımlı gübreleri aldıktan sonra o harcı yıkamanız lazım bir an önce. Saksıyı alıp banyoya gidiyorsunuz, banyo teknesinde musluğu açıp saksınızın toprağını yukarıdan aşağıya bol suyla temizliyorsunuz. Su yukarıdan gelip aşağıdan şakır şakır aksın gitsin bir süre böylece aşırı gübreyi saksı harcından uzaklaştırmış olursunuz. Bana iki kere lazım oldu bu işlem, Mine Hn.ın ve diğer bilgili dostların tavsiyesi idi, işe yarıyor. Suyu basın saksınıza. Sonra kuruyan, kavrulan yaprakları budayın. Gölge ve havadar bir yere alın saksınızı.
Bu işlemlerden iki hafta kadar sonra gardenyanız coşmaya başlayacak, deli gibi sürgünler verecektir. Dilerseniz tepe sürgünü budaması iel dilediğiniz dolgun biçimi vererek devam edebilirsiniz.
Geçmiş olsun.
|
Sn.
lerdemir,
Sadece 1 kez gübreleme yapmıştım. Akşamda kontrol ettim; bitki üstünde zararlı yok, toprağın üst katmanını temizledim. Bugün de su ile yıkamayı gerçekleştiririm. Umuyorum kurtulacak. Teşekkür ederim size.