agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)




Beğeni Düzeni1386Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 01-07-2009, 14:22   #11
Ağaç Dostu
 
omar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-08-2007
Şehir: Ankara / İzmir
Mesajlar: 498
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir Mesajı Göster
Sn.omar,

Eğer önerilenden daha az kullandı iseniz başka bir sebep de arayabiliriz, zira ürünün uzun salınımlı gübre olduğu yazıyor. Öte yandan, sezonda bir sefer kullanılması gereken bir gübre galiba bu. Siz en son ne zaman gübrelemiştiniz gardenyanızı? Belki de uygulama sıklığına uymamışsınızdır.

Eğer gardenyanızda zararlı, akar vb. yok ise ve sorunun aşırı miktarda gübreleme olduğunu düşünüyorsanız saksınızın harcından o yavaş salınımlı gübreleri aldıktan sonra o harcı yıkamanız lazım bir an önce. Saksıyı alıp banyoya gidiyorsunuz, banyo teknesinde musluğu açıp saksınızın toprağını yukarıdan aşağıya bol suyla temizliyorsunuz. Su yukarıdan gelip aşağıdan şakır şakır aksın gitsin bir süre böylece aşırı gübreyi saksı harcından uzaklaştırmış olursunuz. Bana iki kere lazım oldu bu işlem, Mine Hn.ın ve diğer bilgili dostların tavsiyesi idi, işe yarıyor. Suyu basın saksınıza. Sonra kuruyan, kavrulan yaprakları budayın. Gölge ve havadar bir yere alın saksınızı.

Bu işlemlerden iki hafta kadar sonra gardenyanız coşmaya başlayacak, deli gibi sürgünler verecektir. Dilerseniz tepe sürgünü budaması iel dilediğiniz dolgun biçimi vererek devam edebilirsiniz.

Geçmiş olsun.
Sn.lerdemir,

Sadece 1 kez gübreleme yapmıştım. Akşamda kontrol ettim; bitki üstünde zararlı yok, toprağın üst katmanını temizledim. Bugün de su ile yıkamayı gerçekleştiririm. Umuyorum kurtulacak. Teşekkür ederim size.

omar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025